Dorpsstraat 63
7136 LH Zieuwent (NL)
  +31 (0) 544  37 22 57
  info@alexvreeman.nl
  KvK 08824273
  Blog

gelaten zijn nooit gelaten voor wie kijken kan

Blogs

Het portret van Alex

Beste bezoeker,

De specialiteit van Alex is het maken van uw portret. Vaak ontstaan zeer persoonlijke portretten met emoties van klanten die niet openbaar gedeeld mogen worden. Om toch zijn werk te kunnen tonen hebben we zijn app laten ontwikkelen waar we een eenmalige vergoeding voor vragen, zodat de portretten niet openbaar op het internet zichtbaar zijn, maar wel te bekijken zijn als Alex niet exposeert.

We laten in dit blog een paar portretten zien van Alex die wel openbaar getoond mogen worden. 

Biografie

 

Biografie

Voor een compleet overzicht van zijn werk verwijzen we u naar zijn app. Eigenlijk vindt Alex een biografie poppenkast, hij wordt namelijk wel of niet geraakt door hetgeen de kunstenaar gecreëerd heeft en daarvoor heeft hij zijn of haar biografie niet nodig. Om toch wat van zijn leven met u te delen volgt hier een kleine opsomming van feiten. Een lijst met exposities en publicaties gaat hij niet toevoegen, want dat is allemaal al voorbij en hij kijkt liever naar de toekomst. Hij heeft liever dat u nu naar zijn werk kijkt en u laat verwonderen of raken. Misschien doet het u niets, ook prima, de kijker bepaald immers de waarheid. Alex is slechts de maker van beelden die recht uit zijn hart komen.

1980-1984                              Middelbaar Algemeen Onderwijs Lichtenvoorde.

1984-1987                              Middelbare Ondernemers School Enschede.

1988-1989                              MTS voor Fotografie in Den Haag.

1989                                       Fotovakschool, vier jarige opleiding versneld afgerond (in een half jaar)

1989-1994                              Werkzaam bij Gerard Dubois Reclamefotograaf te Deventer.

1994-1997                              Werkzaam als vennoot in Fotostudio Hans Vreeman senior.

1994-2008                              Zelfstandig Reclamefotograaf en Beeldbewerker.

1998-heden                          Overname Fotostudio Hans Vreeman, genaamd Alex Vreeman Fotograaf

1999-2001                              Academie voor Fotografie Amsterdam.

2001-2002                              Kunstacademie Enschede.

2013-2016                              X-Fotograaf & Ambassadeur FUJIFILM

2008-heden                          Autonoom Fotograaf / kunstenaar met als specialisme het karakter portret.

Beide academies zijn doorlopen om te blijven ontwikkelen als fotograaf. Om het geheel met een diploma te kunnen afsluiten heeft de opmerking van AKI docenten, ”ga maar schilderen anders kunnen we je niets meer leren” hem doen besluiten bij de fotografie en digitale technieken te blijven en voortijdig de AKI te verlaten. 

Hij heeft als autonoom fotograaf aan meerder kunstroutes in Nederland deelgenomen en met publicaties in nagenoeg alle vakbladen gestaan. Naast het maken van autonome portretten in opdracht zet hij zich d.m.v. portret projecten in voor o.a. goede doelen om zo veel mogelijk mensen een fantastisch en uniek portret te gunnen. Daarnaast creëert Alex beelden die vanuit zijn kern ontstaan en de drukte in zijn hersenen laten zien 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Deze zijn te bewonderen in de map Minded in zijn app.

Zijn werk is zichtbaar in zijn galerie en app, exposities worden aangekondigd via dit blog en zijn app.

 

Alex presenteert eerste paperback: PORTRAITS ONE

Beste fotografie liefhebber,

Alex is gestart met het uitgeven van zijn eigen paperback. Het was een lang gekoesterde wens om weer eens nieuw en mooi drukwerk uit te geven. Zijn mening is dat foto’s het beste uitkomen in een fysieke tweedimensionale vorm. De eerste uitgave heet PORTRAITS ONE. Het betreft een paperback met 32 pagina’s full color in het formaat A3 staand, gedrukt op gestreken papier in raster 120fm door Drukkerij Tesink uit Zutphen. U kunt deze paperback natuurlijk ook in ons atelier kopen. In ons atelier kost deze € 15.00. U kunt deze ook bestellen bij Bol.com  (https://www.bol.com/nl/p/portraits-alex-vreeman-one/9200000075979737/). Onze app gebruikers kunnen langs komen en ontvangen als dank één PORTRAITS ONE per gebruiker. Wel even aanmelden via de app op de Eventpagina, want ons atelier is niet altijd geopend.

PORTRAITS ONE is de start van een serie paperbacks, want het is de bedoeling dat we ieder jaar met een volgend nummer komen.

Graag tot ziens,